Sådan forløber en 1:1 session med stemmetræning tale/sang

Sådan forløber en 1:1 session
1) Uanset om det er din tale- eller sangstemme (eller både og), du kommer for at træne, starter din session med at jeg hører dig tale eller synge, så jeg kan høre hvordan din stemme lyder og hvordan du bruger den. Er det første gang du er hos mig, hører jeg også hvad det er du gerne vil forbedre ved din stemme og hvilke udfordringer du oplever med den.


2) Mange af os har uhensigtsmæssige spændinger i åndedrætsmusklerne samt i de stemmerelaterede muskler, som begrænser stemmen. Oftest er der tale om spændinger i mave-, kæbe-, tunge-, strube-, skulder- og nakkemusklerne. Det er forskelligt hvor meget vi mærker til muskelspændingerne, men fælles for dem er, at når vi afspænder musklerne, har det en øjeblikkelig virkning på lyden og fornemmelsen af at bruge stemmen. Derfor arbejder jeg med en kombination af manuel behandling (med udgangspunkt i Totum Kropsterapi) og funktionel stemmetræning. Under denne del af din session, ligger du på en briks iført dit tøj. 


3) Efter den manuelle behandling arbejder vi mere aktivt med din stemme og hvordan du bruger den. Alt efter hvad det er du ønsker at forbedre ved din stemme, arbejder vi med dit åndedræt, med stemmeøvelser, med din stemmeføring, din formidling og dit kropssprog.
Under hele din session har vi hele tiden sammenhængen mellem din stemme, krop og psyke med i bevidstheden. For jo mere bevidst du bliver om, hvorfor du bruger din stemme lige præcis som du gør, jo nemmere kan du ændre dine stemmevaner til nogle bedre.


4) Til sidst i din session, aftaler vi hvilke øvelser du skal lave til vi ses igen, og hvilke ting det vil være givende for dig at være opmærksom på. Der kan også være nogle helt konkrete råd du får med. Jeg lægger vægt på træning og behandling der kan omsættes til den enkeltes hverdag, så øvelserne vil være udvalgte og målrettede og vi aftaler også hvordan du nemmest får dem ind i din hverdag.


Glæder mig til at arbejde med dig!
Du kan booke en tid her.

Stemmeproblemer

Oplever du hæshed, stemmetræthed, eller andre funktionelle stemmeproblemer, der på den ene eller anden måde begrænser dig, når du taler eller synger? Læs mere her om hvordan jeg behandler stemmeproblemer.

21 dages onlineforløb: "Slut med træt og hæs Stemme"

Df27a08a 57B3 00Aa E37f C1b8bd10466a

Vil du gerne arbejde helt selv?
"Slut med træt og hæs Stemme" er et online stemmetræningsforløb på 21 dage til dig, der vil slippe af med stemmetræthed og hæshed, så du kan bruge din stemme uanstrengt til det, du gerne vil bruge den til.

Del med andre