Behandling af hæshed og andre stemmeproblemer

Er din stemme træt, hæs eller ramt af andre stemmeproblemer?
Hvordan vores stemme lyder og fungerer, er af stor betydning for hvordan vi har det med vores stemme og os selv, og for mange også betydning for arbejdsevnen, og privat har det også betydning for vores sociale liv. Jo bedre vores stemme fungerer, jo friere kan vi føle os. Begrænses vores stemmebrug derimod af stemmeproblemer som f.eks. hæshed eller manglende kraft på stemmen, påvirker det hele vores system, både fysisk og psykisk, og vi begrænses i vores hverdag og liv.


 


Stemmeproblemer kan imidlertid ramme os alle, og opstå efter både kortere og længerevarende uhensigtsmæssig brug af stemmen, eller overbelastning på anden vis. Når stemmelæberne overbelastes, mister de over tid deres ydeevne, og stemmen vil lyde hæs, og der kan være smerter forbundet med at bruge stemmen. Ved fortsat overbelastning kan der dannes stemmeknuder, ødemer o.lign.


Typiske stemmeproblemer:
- Hæshed eller uønsket luft på stemmen
- Stemmeknuder og stemmesplit
Stemmetræthed efter tale og/eller sang
- Manglende power i stemmen
- Følelse af hurtigt at løbe tør for luft
- Ondt i kæbe- eller strubemuskulatur
- Følelse af tør hals, en klump i halsen eller stor trang til rømmen 
- For sangere: begrænset toneomfang og dårlig intonation


Slip af med dine stemmeproblemer
Gennem stemmetræning kombineret med manuel behandling, kan du slippe af med stemmeproblemer som ovenstående, eller andre funktionelle stemmeproblemer.
Gennem manuel behandling reducerer vi de uhensigtsmæssige muskulære spændinger, der hindrer strubemusklernes frie bevægelse. Det vil sige at vi løsner de muskulære spændinger du har omkring dine åndedrætsmuskler samt især omkring strube, kæbe, nakke og skuldre. Under denne del af din session, ligger du på en briks iført dit tøj.
Samtidig går vi ind og styrker fundamentet gennem træning og koordination af krop, åndedræt og stemme, der tilsammen kan sikre stemmelæbernes optimale ydeevne gennem en mere hensigtsmæssig stemmebrug. 


Herved får din stemme en større belastningsevne, og du opnår en større frihed til at bruge din stemme som du gerne vil. 


Hvor mange sessions skal der til?
Når man er hæs, eller har andre problemer med stemmen, så må det gerne gå hurtigt med at få stemmen tilbage igen - sådan har vi det vist alle. Det kan være anstrengende at tale eller synge; det kan koste dig sygedage på arbejde eller aflysninger af jobs og koncerter hvis du er sanger, og du bliver måske også nød til at melde fra til nogle sociale sammenkomster, du gerne ville have været med til. Og er hæsheden længerevarende, er det svært ikke at blive påvirket på humøret og på glæden ved at bruge stemmen.


Hvor mange sessions der skal til, er dog svært at sige på forhånd. Svaret er alt fra en enkelt session til et længerevarende forløb.
Jeg oplever mennesker der kommer til mig, som ikke kan sige en lyd pga hæshed efter en forkølelse, men som efter blot en enkelt session på 60min med kæbe- og strubemassage og stemmetræning, er stemmeklar igen efter kun en uges tid. Omvendt oplever jeg også mennesker med hæshed i langt mindre grad, som til gengæld har brug for langt mere tid til at få stemmen klar igen, da deres hæshed måske har varet længere tid, eller fordi de fortsætter med at presse stemmen i samme omfang. Faktorer som stress og andre belastninger af kroppen og hele systemet, er også af betydning for forløbets længde.
Antallet af sessions der skal til, er med andre ord helt individuelt, men for alle gælder det: bedringen kan høres og mærkes ved første behandling. Og fordi du får øvelser og anvisninger med hjem af mig, så kan du selv gøre en masse for at du hurtigt får stemmen tilbage igen.


"Slut med træt og hæs Stemme" - 21 dages online stemmetræningsforløb 
Vil du ikke vente på at kunne få en tid hos mig til et 1:1 forløb, fordi du bare gerne vil i gang lige med det samme?
Eller vil du gerne nøjes med at lægge en mindre investering i din stemme, og derfor hellere købe et online forløb frem for at investere i et 1:1 forløb?
Eller vil du bare allerhelst arbejde selv hele vejen, og ønsker du værdien i at have alle øvelser og gode råd på videoer, som du kan se igen og igen?


Mit koncentrerede online stemmetræningsforløb på 21 dage er til dig, der vil slippe af med stemmetræthed og hæshed, så du kan bruge din stemme uanstrengt til det, du gerne vil bruge den til. Se mere om det her.


Hvordan andre har oplevet et forløb hos mig med behandling af stemmeproblemer:
"Jeg var i fredags ved hals lægen, og fik en ny kikkert undersøgelse. Det var meget positivt. Min hals er som ny igen, og jeg fik ros for at det var sket så hurtigt. Det kan jeg takke dig for. Du har helt sikkert haft en stor betydning for at hævelsen er forsvundet så hurtigt.
Jeg bruger alle de øvelser du har givet mig, og har glæde af at varme op med "glissader" og halsstræk. Jeg øver stadig på at synge med den rigtige vejrtrækning, og det skal jeg øve på i en længere tid.
Tusind tak for din fine hjælp, det er jeg meget taknemlig for. Jeg vil anbefale dig til andre, hvis jeg møder nogen på min vej med samme problemer."
Aage, sanger 


Vil du slippe af med dine stemmeproblemer?
Book en tid eller køb dit online forløb her, send mig en mail på jettedahl@stemmeklar.dk, eller ring til mig på 26258558, alt efter hvad du foretrækker.


AKUT behandling
Er du hæs, men skal kunne bruge din stemme her og nu?
En akutbehandling er for dig, der står og skal tale og/eller synge her og nu, men hvor en forkølelse, slid el.lign har sat din stemme ud.
I en akutbehandling handler det derfor om at få din stemme så klar som muligt, til netop det du har brug for, at den skal kunne præstere. Jeg sætter god tid af til behandlingen, som er en kombination af afspænding af krop og stemme, afspænding og aktivering af åndedrættet, og reperation og opvarmning af stemmen. Sammen lægger vi desuden en plan for hvordan du bedst behandler stemmen frem mod tidspunktet hvor du skal være på med den.
Akut behandlinger tilbyder jeg både i min klinik og ude hos dig, hvis du ikke har mulighed for at komme til mig. Ekstra betaling for dette afhænger af tid og sted, og dette fastsættes når vi laver vores aftale. Ring til mig på 26258558, og læg meget gerne en besked på min tlf svarer, hvis jeg ikke tager mobilen når du ringer, så jeg ved at det er akut, så ringer jeg tilbage hurtigst muligt. Er der tale om akutbehandling, er du også velkommen til at ringe til mig i weekender.  

Få min guide mod hæshed

Det er træls at være hæs, men heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at undgå hæshed. Jeg har derfor lavet guiden "20 gode råd mod hæshed", som følger med som velkomstgave, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev nederst på siden her. Guiden koster kun din mailadresse. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her.
OBS ! Tilmeldingsfunktionen virker pt ikke. Send mig i stedet en mail på jettedahl@stemmeklar.dk så tilmelder jeg dig manuelt.

21 dages onlineforløb: "Slut med træt og hæs Stemme"

Df27a08a 57B3 00Aa E37f C1b8bd10466a

Vil du gerne arbejde helt selv?
"Slut med træt og hæs Stemme" er et online stemmetræningsforløb på 21 dage til dig, der vil slippe af med stemmetræthed og hæshed, så du kan bruge din stemme uanstrengt til det, du gerne vil bruge den til.

Del med andre