Stemmeklar v/ Jette Dahl

Hvordan har du det med din stemme?
Jeg hedder Jette Dahl og jeg står bag Stemmeklar. Stemmen og stemmens muligheder, udfordringer og udvikling har altid interesseret mig. Og så har jeg altid været glad for at bruge min stemme, men har også haft udfordringer med den. Stemmen er en central del af vores identitet, og en vigtig kanal for kommunikation og udtryk. Jo bedre vores stemme fungerer, jo friere kan vi føle os, og jo sjovere er det at bruge stemmen. Oplever vi modsat problemer med stemmen som f.eks. hæshed, rømmetrang eller manglende kraft på stemmen, påvirker det hele vores system, både fysisk og psykisk, og det kan have konsekvenser for vores arbejdsevne og vores sociale liv.


Min mål med mit arbejde
Jeg har derfor specialiseret mig i at udrede og behandle funktionelle stemmeproblemer på tale- og sangstemmen, og vejlede den enkelte i at få det optimale ud af sin unikke stemme. Jeg arbejder helhedsorienteret, og integrerer stemmetræning og manuel behandling. 
Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium (Cand. musicae) med rytmisk sang og korledelse som hovedfag. Jeg har desuden en BA fra Musikvidenskabeligt Institut i Århus. Efterfølgende har jeg specialiseret mig i rehabilitering af tale- og sangstemmen, hos Anne Rosing Instituttet i København, og er endvidere uddannet kropsterapeut hos Totum - Skolen for Kropsterapi (se www.mærkbar-kropsterapi.dk) hvor jeg i dag også underviser.


Jeg fokuserer på stemmens funktionalitet, og den enkeltes oplevelse af sin egen stemme. Mit mål er, at den enkelte opnår frihed til at kunne bruge sin stemme fri af tekniske begrænsninger, og med den lyd og det udtryk, som vedkommende ønsker - som sanger og/eller taler.


Jeg har tidligere undervist i rytmisk sang på Århus Musikskole, Herning Musikskole, flere højskoler samt seminarier, og har desuden mange års erfaring som korleder. Jeg arbejder med både amatører og professionelle sangere.
Jeg udvikler fortsat mine kompetencer og erfaringer, og har udover de nævnte uddannelser, også været på kortere kurser i i bl.a. Estill Voice Training samt Komplet sangteknik ved Cathrine Sadolin, samt flere kurser i performance og formidling.


Vil du have min hjælp til udvikling af din stemme eller til afhjælpning af stemmeproblemer?
Du kan booke en tid her, eller du kan sende mig en mail på jettedahl@stemmeklar.dk eller ringe til mig på 26258558.
Her kan du læse mere om stemmetræning 1:1 og behandling af stemmeproblemer, samt mit online forløb "Slut med træt og hæs Stemme"


Jeg tager desuden også rundt i hele landet og holder kurser og workshops i stemmebrug og formidling.

Feedback fra en klient

"Jeg bliver nødt til at takke dig for alt den hjælp, du har givet mig. Du er dygtig til dit arbejde og passioneret indenfor dit fag. Men udover alle dine faglige egenskaber, så har du udvist en ekstrem omsorg og omtanke for mig, hver gang jeg er kommet til konsultation, og man kan mærke, at du har hjertet med i alt du gør."
Eliza, behandling af stemmeknuder

Indtil jeg startede hos Jette, følte jeg mig som den ordblinde i sanglærernes skole, siden det at synge ubesværet aldrig har faldt mig naturligt. Det er mit klare indtryk at Jette kan hjælpe den enkelte, sådan som den enkelte har behov for det. Hun viser tillid, og giver mig konkrete øvelser som hjælper mig til at forbedre min stemme og teknik.
Asger, 24år, sangundervisning

"Jette besidder en unik intuition, og underviser med en sjælden varme og omsorg for sine elever".
Bebiane Bøje, Docent i rytmisk sang, Det Jyske Musikkonservatorium

Del med andre