Kursus/workshop: "Stemmen - dit vigtigste redskab"

Er det vigtigt for dig, i dit job, hvordan din stemme lyder og fungerer?


Taler du meget i dit job, og er det vigtigt at din stemme lyder klar og tydelig?Og at den kan holde til at blive brugt en hel arbejdsdag, uden at du bliver træt eller hæs i stemmen?


”Stemmen – dit vigtigste redskab” er et kursus/workshop i stemmebrug for undervisere og andre med et stemmekrævende job, der ønsker en tydelig, klangfuld og robust stemme.


Kurset/workshoppen er fyldt med konkrete øvelser og redskaber, der kan tages i brug med det samme. Men også refleksioner, så du bliver klogere på, hvorfor lige præcis du, bruger din stemme som du gør. Alt sammen blandet med nyttig viden og masser af gode råd.
Alle kursusdeltagere får et stemmetræningsprogram med sig hjem.


På kurset arbejder vi helt konkret med:


• Øvelser til kobling af stemme og åndedræt, for større udholdenhed og styrke i stemmen


• Tydelig artikulation og sund stemmeføring


• Redskaber og guides til hvordan du undgår hæshed og træthed i stemmen


• Gode råd til træning og reparation af din stemme


Jeg holder kurset rundt i hele landet, og som kursusholder er jeg levende, nærværende og ærlig, og min intention er at inspirere og guide dig som deltager til at bruge din stemme bedre, så du får frihed i stemmen, til at kunne bruge den som du gerne vil. Fri af begrænsninger som hæshed og manglende gennemslagskraft, så både du og dit budskab står stærkere og mere autentisk.


Kurset er målrettet undervisere, foredragsholdere, pædagoger og andre, der i deres arbejde, er afhængige af en velfungerende talestemme. 
Som udgangspunkt er kurset af en varighed på 3 timer, men det kan både forkortes og forlænges efter ønsker og behov. Et udpluk af tidligere kurser og foredrag:
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for Frie Skolers Lærerforening
"Tal uden at blive hæs" for VIA CFU
"Brug din stemme sundt og godt" for Dansk Oplysnings Forbund
"Forebyggelse og afhjælpning af stemmeproblemer" for Musikskolen Laura
"Tal med en stærk, tydelig og sikker stemme" for IDA Aarhus
"Stærk, sikker og tydelig stemme" for Dansk Oplysnings Forbund
"Bliv en bedre taler" for JCI Aarhus
"Få mere ud af din stemme" for netværket TAK
"Tal med en stærk, sikker og tydelig stemme" for IDA Vestjylland
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for Aalborghus Gymnasium
"Sæt din stemme og dig selv fri" for Totum - Skolen for Kropsterapi
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for Finansforbundet
"Sæt din stemme og dig selv fri" for IDA Aarhus
"
Stemmen - dit vigtigste redskab" for Ordrup Gymnasium
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for KompetenceForum IDA SydHvad nogle af mine kursister har fået ud af at deltage på mine kurser:
"Kære Jette 
For en måneds tid siden var jeg til, et kort kursus med dig på CFU i Herning. Et super kursus der gav mange fantastiske råd, og tricks der kan bruges i en travl lærerhverdag. 
Jeg er overrasket over, hvor stor en forskel, den lille indsats jeg gør, har gjort. Jeg har ikke længere kriller i halsen når jeg køre hjem fra arbejde, så godnat læsningen kan nydes, uden ømhed. Jeg øver mig stadig i at læse langsomt og tydeligt, når jeg læser højt, men det går klart fremad!
Tak for hjælpen, det har gjort en verden til forskel for mig og min stemme."
Ditte, kursist


"Tak for et spændende og veltilrettelagt kursus, som har givet mig både indsigt i og konkrete anvisninger på, hvad jeg kan gøre for med større lethed at komme til udtryk gennem min stemme.
Du er rigtig god til at gøre indholdet spændende og vedkommende og veksle mellem teori og øvelser. Desuden er øvelserne så lette at udføre på egen hånd, at jeg er sikker på, at de vil komme til at indgå min dagligdag."
Jytte, kursist


"Tusind tak for igår. Det var en super god og lærerig dag, hvor jeg fik meget mere med mig derfra, end jeg havde forestillet mig. Rigtig god kombination af teori og træning, så man mærker effekten med det samme.
Dejligt at gå hjem med et træningsprogram i tasken, og at du havde lavet en prioriteret anvisning. Jeg har allerede trænet idag"
Gitte, kursist 


"Et fint afbalanceret oplæg du holdt. Der var både teori, forklaringer og øvelser – og så tog du deltagernes oplevelser med, hvilket skabte en fin interaktion."
Joshua, Frie Skolers Lærerforening


"Spændende foredrag med god sammenhæng og en imødekommende foredragsholder med god tilstedeværelse og dybt kendskab til emnet."
Kursist, IDA Aarhus 


Levende formidling - ualmindeligt godt og let omsætteligt. Virkelig godt arrangement.
Kursist, Aalborghus Gymnasium


”Jeg fik stort udbytte af kurset, idet der var så mange gode øvelser, som havde effekt allerede i løbet af kurset. Også efterfølgende har øvelser og gode råd haft god effekt.”
Kursist, Aalborghus Gymnasium


”Spændende øvelser. Jeg bruger faktisk det dér med at overdrive mimikken, tale langsomt og undgå "støj" på linjen (de ting man ofte siger lavt, fordi det ikke betyder så meget). Og det virker. TAK FOR DET”
Kursist, Aalborghus Gymnasium


"Jeg vil varmt anbefale dette foredrag!
Jettes formidling af stemme-psyke-krop forbindelsen giver så meget mening. Foredraget er spækket med genkendelige eksempler på stemmetyper koblet med persontyder, let forståelig anatomi, varme og humor."
Jette Boye, Institutsekretæt & psykoterapeut stud.


Ønsker du/I et kursus, en workshop eller et foredrag?
Kontakt mig gerne for en aftale eller ved spørgsmål.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26 25 85 58

Del med andre