Kurser i stemmebrug og formidling

Få en bedre og stærkere stemme på jobbet
Taler du meget i dit job, og er det vigtigt for dig at du har en stærk stemme og en klar formidling? Men oplever du ofte at gå hjem fra arbejde med træt eller hæs stemme, eller følelsen af ikke at kunne trænge nok igennem? Hvordan din stemme lyder, og hvordan du bruger den når du formidler din viden, dit budskab eller en besked, er afgørende for hvordan dine ord bliver modtaget af lytteren, og for hvilket indtryk du giver af dig selv. Med andre ord: din stemme og din formidling har betydning for din arbejdsevne og din arbejdsglæde. Dertil kommer at vedvarende eller gentagende hæshed kan betyde en sygemelding. 


Jeg holder kurser i hele landet, i sund stemmebrug og stærk formidling for undervisere, foredragsholdere, pædagoger og andre, der i deres arbejde, er afhængige af en velfungerende talestemme. Fokus ligger på opbygning af en robust stemme, tydelig formidling samt forebyggelse og behandling af hæshed.


Mine kurser
Mine kurser er bygget op omkring praktiske og konkrete øvelser og redskaber, blandet med nyttig viden og gode råd og guides. Alle kursusdeltagere får et konkret stemmetræningsprogram med sig hjem. Oftest er mine kurser af en varighed på 2,5-5 timer. Et udpluk af tidligere kurser:
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for Frie Skolers Lærerforening
"Tal uden at blive hæs" for VIA CFU
"Brug din stemme sundt og godt" for Dansk Oplysnings Forbund
"Forebyggelse og afhjælpning af stemmeproblemer" for Musikskolen Laura
"Tal med en stærk, tydelig og sikker stemme" for IDA Aarhus
"Stærk, sikker og tydelig stemme" for Dansk Oplysnings Forbund
"Bliv en bedre taler" for JCI Aarhus
"Få mere ud af din stemme" for netværket TAK
"Tal med en stærk, sikker og tydelig stemme" for IDA Vestjylland
"Stemmen - dit vigtigste redskab" for Aalborghus GymnasiumHvad nogle af mine kursister har fået ud af at deltage på mine kurser:
"Kære Jette 
For en måneds tid siden var jeg til, et kort kursus med dig på CFU i Herning. Et super kursus der gav mange fantastiske råd, og tricks der kan bruges i en travl lærerhverdag. 
Jeg er overrasket over, hvor stor en forskel, den lille indsats jeg gør, har gjort. Jeg har ikke længere kriller i halsen når jeg køre hjem fra arbejde, så godnat læsningen kan nydes, uden ømhed. Jeg øver mig stadig i at læse langsomt og tydeligt, når jeg læser højt, men det går klart fremad!
Tak for hjælpen, det har gjort en verden til forskel for mig og min stemme."
Ditte, kursist


"Tak for et spændende og veltilrettelagt kursus, som har givet mig både indsigt i og konkrete anvisninger på, hvad jeg kan gøre for med større lethed at komme til udtryk gennem min stemme.
Du er rigtig god til at gøre indholdet spændende og vedkommende og veksle mellem teori og øvelser. Desuden er øvelserne så lette at udføre på egen hånd, at jeg er sikker på, at de vil komme til at indgå min dagligdag."
Jytte, kursist


"Tusind tak for igår. Det var en super god og lærerig dag, hvor jeg fik meget mere med mig derfra, end jeg havde forestillet mig. Rigtig god kombination af teori og træning, så man mærker effekten med det samme.
Dejligt at gå hjem med et træningsprogram i tasken, og at du havde lavet en prioriteret anvisning. Jeg har allerede trænet idag"
Gitte, kursist 


"Et fint afbalanceret oplæg du holdt. Der var både teori, forklaringer og øvelser – og så tog du deltagernes oplevelser med, hvilket skabte en fin interaktion."
Joshua, Frie Skolers Lærerforening


"Spændende foredrag med god sammenhæng og en imødekommende foredragsholder med god tilstedeværelse og dybt kendskab til emnet."
Kursist, IDA Aarhus 


Levende formidling - ualmindeligt godt og let omsætteligt. Virkelig godt arrangement.
Kursist, Aalborghus Gymnasium


”Jeg fik stort udbytte af kurset, idet der var så mange gode øvelser, som havde effekt allerede i løbet af kurset. Også efterfølgende har øvelser og gode råd haft god effekt.”
Kursist, Aalborghus Gymnasium


”Spændende øvelser. Jeg bruger faktisk det dér med at overdrive mimikken, tale langsomt og undgå "støj" på linjen (de ting man ofte siger lavt, fordi det ikke betyder så meget). Og det virker. TAK FOR DET”
Kursist, Aalborghus Gymnasium


Ønsker du/I et kursus?
Kontakt mig gerne for en aftale eller ved spørgsmål.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26 25 85 58


 

Få min guide mod hæshed

Det er træls at være hæs, men heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at undgå hæshed. Jeg har derfor lavet guiden "20 gode råd mod hæshed", som følger med som velkomstgave, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev nederst på siden her. Guiden koster kun din mailadresse. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her.

NYT foredrag 5.marts: "Krop, psyke og stemme"

Du siger alt, uden at sige det - hvad siger din stemme om dig?
Vores stemme er et spejl på, hvordan vi har det, og hvordan vi opfatter os selv og vores plads her i verden. Når vi sætter vores stemme fri, kan vi sætte os selv fri.

Foredrag tirsdag d.5.marts 2019 i Aarhus.
Se mere og køb billet her

Del med andre