Træningsvideo #1: Den gode indånding

 Jo bedre indåndinger - jo bedre og stærkere stemme!


Når du taler eller synger, går dine udåndinger fra at være passive, til at blive aktive. Og jo bedre du styrer din udåndingsluft, jo bedre styrer du din stemme.
Derfor er åndedrættet et af de helt centrale områder vi arbejder med, når vi vil forbedre din stemme. Og derfor fokuserer mange mest på hvordan de bedst styrer udåndingen, når de bruger stemmen. 


MEN i virkeligheden er det dine indåndinger, som det er vigtigst at træne, hvis du gerne vil have at din stemme har styrke og klang, og at den kan holde til at blive brugt, uden at du bliver hæs eller træt i stemmen.


Fordi kvaliteten af dine indåndinger, bestemmer kvaliteten af dine udåndinger, og dermed kvaliteten af din stemme.


I videoen her ovre til høje på siden, deler jeg en simpel og rigtig god øvelse til træning af dine indåndinger. Og den er god både for dig, der er trænet stemmebruger og dig, der måske slet ikke har arbejdet med åndedrættet endnu.


At den desuden er et enormt godt redskab til at sænke stressniveauet, eller bare skuldrene, hvis de er kravlet lidt højt op i løbet af dagen, får du med som bonus.


God træningslyst!


- og se endelig også "Træningsvideo #2: Åndedrætsstøtte" der handler om hvad du så skal gøre med luften, når du taler og synger.
Og vil du gerne vide lidt mere om hvorfor det er så vigtigt at åndedrættet kommer helt ned i bunden af brystkassen, kan du læse mit blogindlæg: "Myten om vejrtrækning"


/Jette Dahl

Video: Den gode indånding

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre