Video #10: Corona, rømmetrang og din stemme


Hvis du har fulgt mig noget tid, så har du sikkert hørt mig sige, at det at rømme sig, er noget af det, der slider allermest på din stemme 🗣
Fordi når du rømmer dig, skaber du en irritation i slimhinderne, der beklæder dine stemmelæber. Og fordi du laver et stort opspænd i musklerne omkring dine stemmelæber.
Og den kombination, kan gøre din stemme hæs, anstrengt og klangfattig. 


Og du har sikkert også hørt mig sige, at det at hoste, trods alt slider mindre på stemmen end at rømme sig....


MEN nu er vi jo i en særlig tid, hvor vi helt selvfølgeligt, hellere rømmer os fremfor at hoste, når vi mærker en irritation i halsen. 
Og netop derfor, er det særligt vigtigt i denne tid, at du er obs på din rømmetrang, hvis du har udfordringer med din stemme, eller gerne vil undgå at få det. 
Der sker ikke noget ved at rømme sig en enkelt gang. Men problemet med at rømme sig er, at den irritation du får skabt i slimhinderne, øger din trang til at rømme dig igen. 


Og så er den onde cirkel igang....


Så særligt i denne Corona tid: røm dig så lidt som muligt. Prøv om du kan lade irritationen være. Tit forsvinder irritationen faktisk af sig selv igen. Ligesom et myggestik der holder op med at klø, når vi ellers kan holde fingrene fra det 😉


Hvis du er havnet i den onde cirkel, og stemmen er påvirket af det, så hjælper jeg dig gerne med den del af rømmetrangen, der skyldes spændinger i din strubemuskulatur og hvordan du bruger din stemme og vejrtrækning. For selvom rømmetrangen kan synes umulig at slippe af med, så går det heldigvis ret hurtigt, når først du får de rette redskaber til det 🙌Og er du i tvivl om din rømmetrang kan skyldes at du ikke bruger din stemme optimalt, så er du mere end velkommen til at starte med et GRATIS og uforpligtende stemmetjek.


De bedste hilsner Jette Dahl

Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre