Træningsvideo #6: Jo bedre INDåndinger - jo bedre stemme!

Vil du have en stemme med styrke og klang, som kan holde til at blive brugt?


Når du taler eller synger, går dine udåndinger fra at være passive, til at blive aktive.
Og jo bedre du styrer din udåndingsluft, jo bedre styrer du din stemme.


Derfor er åndedrættet et af de helt centrale områder vi arbejder med, når vi vil forbedre vores stemme. Og derfor fokuserer mange mest på hvordan de bedst styrer udåndingsluften, når de taler eller synger.


MEN i virkeligheden er det dine indåndinger, som det er vigtigst at du træner, hvis du gerne vil have at din stemme har styrke og klang, og at den kan holde til at blive brugt, uden at du bliver hæs eller træt i stemmen. Hvad end du taler eller synger. 


Fordi kvaliteten af dine indåndinger, bestemmer kvaliteten af dine udåndinger, og dermed kvaliteten af din stemme.

Den helt korte forklaring er den, at jo mere du får aktiveret dine indåndingsmuskler, jo bedre arbejder dine udåndingsmuskler, der skal støtte din stemme, og give den styrke og udholdenhed.


I blogindlægget her, vil jeg dele denne enkle og rigtig gode øvelse til træning af dine indåndinger. Det er en øvelse, jeg næsten altid har med, når jeg er ude at holde kurser. Du finder den herover til højre på siden.

Fordi den er rigtig god, både for dig, der er trænet sanger eller taler, og allerede er bevist om, at du skal have dine indåndinger til at fylde hele brystkassen, både foran, i siderne og omme i ryggen, og med mest aktivitet nederst i brystkassen.
Og fordi den er god for dig, der måske ikke har arbejdet med åndedrættet endnu, og som måske har for vane at trække vejret meget højtliggende, som mange har.

At den desuden er et enormt godt redskab til at sænke stressniveauet, eller bare skuldrene, hvis de er kravlet lidt højt op i løbet af dagen, får du med som bonus!


Den gode indånding er desuden en af de 5 gode stemmevaner. Vil du kende de andre 4? Så se her min Guide: De 5 gode stemmevaner.
Og vil du træne dine indåndinger til at blive endnu bedre, så tjek Blog #11: Giv plads til dit åndedræt i brystkassen - det kan høres på din stemme, og Blog #12: Hvad er egentlig bedst, at trække vejret ind gennem næsen eller munden?


De bedste hilsner Jette Dahl

Jo bedre INDåndinger - jo bedre stemme!

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre