Stemmetjek #1: I hvilken retning bevæger din mave sig?

Det vigtigste for din stemmes gennemslagskraft, klang og udholdenhed er din vejrtrækning! 


Og det allervigtigste i din vejrtrækning er retningen: Bevæger din mave sig ud, når du trækker vejret ind?
Og bevæger din mave sig indad, når du ånder ud? Og dermed også når du taler eller synger?


Du kan prøve at tjekke det selv.....


Hvis du lægger dig ned på ryggen og trækker vejret, så vil du lægge mærke til at din mave løfter sig på dine indåndinger, og falder ned igen på dine udåndinger.


Så langt så godt. 


Men hos nogle sker der så det, at når de kommer op at stå igen, og de sætter tale eller sang på udåndingen, så bytter de pludselig rundt på denne retning.
Altså: deres mave bevæger sig nu ind på indåndingen, og udad når de taler eller synger på deres udånding.


Og når vi gør det, så sætter vi vores stemmelæber på overarbejde, så vi langt hurtigere bliver træt eller hæs i stemmen. Og vi får heller ikke nær samme kontrol over vores stemme, og frihed i brugen af den. 


Faktisk er det her med at bytte rundt på retningen så slidende på din stemme, at det sammen med konstant rømmen, nok deler 1.pladsen over hvad der slider allermest på din stemme.


Og du kan sagtens lære at vende det rundt igen, så din vejrtrækning igen støtter din stemme. Du har bare fået dig en dårlig vane, som vi skal have ændret.
En vejrtrækning der støtter din stemme optimalt, handler selvfølgelig om mere end kun retningen af mavens bevægelse, men det er det vigtigste sted at starte.


Så hvis din stemme driller, så prøv at tjekke om din mave rigtig nok bevæger sig ud, når du trækker vejret ind - og indad når du taler eller synger?
Og hvis ikke, eller hvis du synes det er svært at mærke selv, så book et gratis og uforpligtende stemmetjek hos mig -  i klinikken i Århus eller online - hvor jeg tjekker det sammen med dig. Og hvor jeg også kan tjekke dine andre stemmevaner, så du kan få den stemme du gerne vil have.
Du kan booke dit GRATIS og uforpligtende stemmetjek lige her.


De bedste hilsner Jette Dahl


 

Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre