Blog #7: Kender du de mange sidegevinster ved stemmetræning?

Hvert døgn trækker du vejret ca. 20.000 gange, dvs 7.300.000 vejrtrækninger om året, hvor du fylder dine lunger med ilt, så alle dine celler i kroppen kan få næring, og du samtidig kan sende affaldsstoffer og kuldioxid ud med udåndingerne igen.


Men dit åndedræt handler om meget mere end kun overlevelse.
Du ved sikkert godt, hvor vigtigt dit åndedræt er for din stemmes lyd og styrke, når du taler eller synger. Man kan sige at dit åndedræt er brændstoffet, og dine stemmelæber er motoren, der har brug for brændstof i passende tilførsel, for at motoren kan levere den optimale lyd, vel at mærke uden efterfølgende at brænde sammen, eller få behov for at komme på værksted! Sagt med andre ord: et godt åndedræt giver din stemme styrke og udholdenhed.


Men dit åndedræt handler faktisk også om meget mere end både ilt, kuldioxid og din stemmes lyd og kraft.
Ved du, at et godt åndedræt også forbedrer både din fordøjelse, blodcirkulation, udrensning og balance i nervesystemet? 
Når du trækker vejret helt ned i bunden af brystkassen, og derved får aktiveret din mellemgulvsmuskel og dine muskler omkring mave, ryg og nederste ribben, får du ikke bare en bedre stemme som udbytte. Med det gode åndedræt følger også en masse sidegevinster:


- du forøger din lungekapacitet, så du bedre kan følge med det øgede iltbehov ved fysisk aktivitet
- dine organer masseres ved mellemgulvsmusklens stempelbevægelse, så
- du bl.a. optimerer din fordøjelse
- du nedsætter stress og forbedrer din koncentrationsevne
- du ilter dine celler bedre, og styrker kroppens udrensning
- du forbedrer din søvn
- du forbedrer din blodcirkulation og nedsætter dit blodtryk
Så vær klar på forbedringer i hele kroppen, når du træner din stemme :-)


Men stemmetræning handler selvfølgelig også om andet end træning af åndedrættet!
Du lærer også hvordan du bedst starter motoren, for at blive i billedet, og du lærer hvordan du bedre former den lyd, som dine stemmelæber producerer, så du kan blive tilfreds med, hvordan din stemme lyder, når du taler eller synger. Kropssprog og strategier til at håndtere nervøsitet, kan også være en del af stemmetræningen. Og er du sanger, er det naturligt også at arbejde med fortolkning og performance.


Så vil du gerne forbedre dit åndedræt og samtidig din stemme?
Få en session 1:1 stemmetræning. Du sender mig blot en mail på jettedahl@stemmeklar.dk, eller ringer til mig på 26258558, så aftaler vi en tid. Du kan også selv gå ind og booke en tid online. Og husk, at du altid er velkommen til et gratis og uforpligtende stemmetjek, før du booker en session eller et forløb.


De bedste hilsner Jette

Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

1:1 stemmetræning

Ønsker du større gennemslagskraft i din stemme, når du taler? Eller ønsker du en bedre klang, når du synger? Book en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i din stemme og dine ønsker og mål. Læs mere her om tale/stemmetræning og sangundervisning.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

Del med andre