Blog #19: Din stemme, krop og psyke hænger uløseligt sammen

Jeg har ofte disse gode venner med mig, når jeg er ude at holde kursus eller foredrag. 
For de viser på hver deres skønne måde, hvordan krop, psyke og stemme hænger uløseligt sammen.

Æslet, der med dets langsomme tale i dybt og nedadgående toneleje, der perfekt matcher dets opgivenhed i krop og sind. 
Eller det evigt optimistiske Tigerdyr, der modsat Æslet, næsten ikke kan stå stille på jorden, men altid hopper i begejstring, mens ordene vælter ud i opadgående toneleje i en uafbrudt strøm.

Og selvom de gode venner her, selvfølgelig er karikerede typer, så er det ikke kun i tegnefilmens verden, at stemme, krop og psyke hænger sammen.

Men hvor der hos vennerne her, er overensstemmelse mellem krop, psyke og stemme i udtrykket, så er der ikke altid det, hos os mennesker. 

For vi bliver påvirket af det liv vi lever, og de oplevelser vi har med os, så vi kan synes at vores stemme ikke passer til os, og derfor ikke er et autentisk udtryk for den vi er.

Det kan være at vores stemme lyder svag og mumlende, men vi føler os som en person med ben i næsen og masser af tro på os selv.
- Så hvorfor sender vores stemme nogle helt andre signaler?

Og hvordan får vi vores stemme til at matche os som person, så vi står stærkere i os selv, både i krop, psyke og stemme?

Det er noget af det jeg synes er aller mest spændende ved arbejdet med stemmen, og jeg, som både stemmetræner og kropsterapeut, elsker at arbejde med. Både 1:1 i klinikken og når jeg er ude og holde mit foredrag: "Sæt din stemme og dig selv fri".


Matcher din stemme dig som person?


De bedste hilsner Jette Dahl

Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre