Blog #18: Trænger din stemme til ferie?

Hvad siger din stemme til at være tilbage på arbejde igen?
Trænger den til ferie allerede?
Det er ikke fedt at stå som underviser og skulle rømme sig hele tiden; at stå som leder og mangle gennemslagskraft i stemmen, eller at stå i en reception og modtage kunder med hæs stemme, som derfor tror man har været i byen natten lang....


Næsten uanset hvilket job vi har, bruger vi vores stemme når vi er på arbejde. Bliver stemmen træt, anstrengt eller decideret hæs i løbet af arbejdsdagen, så går det udover vores arbejdsevne, men hvad vigtigst er: det påvirker også vores arbejds glæde og energi.Og særligt her, når vi vender tilbage på arbejdet igen efter sommerferien, hvor vi selvfølgelig også har brugt vores stemme men på en anden måde end i hverdagene, kan vi mærke og høre på stemmen, hvis den måde vi bruger vores stemme på, når vi er på arbejde, slider på den.


For når vi bliver træt, anstrengt eller hæs i stemmen i løbet af vores arbejdsdag, så handler det om hvordan vi bruger vores stemme.
Det handler først og fremmest om hvor godt vi støtter stemmen med vores åndedræt; hvor meget frihed vi giver vores strubemuskler til at lave det arbejde de skal lave; og hvilke muskler vi bruger til at artikulere vores ord med.


Men hvordan vi bruger vores stemme, skal altid ses i relation til resten af kroppen, både hvordan vi har det fysisk og psykisk.


- For er vi stressede, påvirkes stemmen.


- Har vi været ude for et piskesmæld eller en anden skade, påvirkes stemmen.


- Er vi på et arbejde med dårligt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø, påvirkes stemmen.


- Måske er vores arbejdsmiljø og vores stressniveau fint, men vi er i virkeligheden ikke særlig glad for vores arbejde.


- Det kan også være at vi på alle måder er glad for vores arbejde, men ligesom at vi kan komme til at forvente for meget af os selv, kan vi også komme til at forvente mere af stemmen, end den kan holde til.


Uanset hvilken underliggende årsag der er til, at du bruger din stemme som du gør, og om den årsag er noget du vil handle på eller ej, kan du lære at blive bedre til at bruge din stemme, så den kan holde til at blive brugt, når du er på arbejde, og så den ikke allerede nu, trænger til ferie igen.


Jeg hjælper dig gerne både med at blive mere bevidst om hvorfor din stemme bliver træt, anstrengt og hæs, og hvad du kan gøre for at undgå det.
Vi kan gå direkte igang med arbejdet med din stemme, hvis du booker en session til behandling af dine stemmeproblemer. Men du er også velkommen til at starte med et GRATIS og uforpligtende stemmetjek. 
Begge dele kan du booke lige her.


Lad dig ikke skræmme af, at jeg er booket omkring 4-5 uger frem. Hvis du er ked af at der går så lang tid, så bare skriv som kommentar ved den tid du booker, at du gerne vil på min afbudsliste. Så giver jeg besked, når der kommer en mulig tid før.


De bedste hilsner Jette Dahl


Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

GRATIS stemmetjek

Oplever du udfordringer med din stemme, og vil du gerne vide hvordan jeg vil arbejde med din stemme, før du booker en 1:1 session? Book et gratis og uforpligtende stemmetjek.

 

 

Del med andre