Blog #16: Er din stemme hæs?

Er din stemme hæs?
Alle de mange gule streger på billedet er selve, eller grene af, din Nervus Vagus, din 10.kranienerve. En nerve der spiller en afgørende rolle for blandt andet hvor godt dine organer fungerer, fordøjelse, stressniveau OG din stemme.

Dels fordi en gren af Vagus nerven er Nervus Recurrens, også bare kaldet talenerven, den som forsyner nerveforbindelsen til dine stemmelæber.
Men også fordi Vagus nerven er en parasympatisk nerve, hvilket vil sige den del af dit nervesystem, der er aktivt når du er afslappet.
Det er blandet andet på grund af Vagus nerven, at der er forbindelse mellem stress og hæshed.

Og det er derfor at den manuelle behandling omkring kæbe- og strube, som altid er en del af en session hos mig når du kommer for behandling af hæshed, ikke bare er vigtig og effektiv, men også så utrolig afslappende!
Vi kan simpelthen ikke undgå at stimulere din Vagus nerve, når vi afspænder muskulaturen her.

Så kommer du her i klinikken for behandling af hæshed, så vær forberedt på at du kan føle dig dejligt afslappet når du går herfra, og med flere behandlinger, at slippe af med andre udfordringer i kroppen end blot hæsheden ;-)

Vagus nerven løber for i øvrigt videre ned i bryst- og bughulen, og er den længste nerve i din krop, og hver gang du tager en dyb indånding ind gennem næsen, hvor luften får lov til at komme helt ned i bunden af brystkassen, for derefter at blive sluppet ud igen på en udånding gennem munden, stimulerer du selv din Vagus nerve, og dermed dit parasympatiske nervesystem.
- Og ja, du stimulerer den også ved at tale og synge, når du bruger dit åndedræt og din stemme optimalt. 


De bedste hilsner Jette Dahl 

Vil du vide mere?

På min Blog finder du flere indlæg, videoer og guides. Vil du have mere, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og modtag samtidig min guide: "20 gode råd mod hæshed" som velkomstsgave. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet herDu kan også følge med inde på min facebookside

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

Få min guide mod hæshed

Det er træls at være hæs, men heldigvis er der mange ting, du selv kan gøre for at undgå hæshed. Jeg har derfor lavet guiden "20 gode råd mod hæshed", som følger med som velkomstgave, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev nederst på siden her. Guiden koster kun din mailadresse. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her.
OBS ! Tilmeldingsfunktionen virker pt ikke. Send mig i stedet en mail på jettedahl@stemmeklar.dk så tilmelder jeg dig manuelt.

Del med andre