Blogindlæg, øvelser & guides

Blog #23: Der er en udfordring, vi er nødt til at tale om...

 • Skrevet af Jette Dahl

Hvordan har du det med, at lave stemmeøvelser derhjemme? Er du hæmmet af, at familien eller naboerne måske kan høre dig? Og er frygten for at de måske kan høre dig så stor, at den helt afholder dig fra at lave det for din stemme, som du ved, vil gøre den og dermed dig selv godt?

Læs mere

Video #15: Derfor skal du give din stemme retning

 • Skrevet af Jette Dahl

Når en håndboldspiller kaster bolden, sender han eller hun den afsted med energi fra hele kroppen. Men også med en klar retning for, hvor bolden skal hen. Husker du at gøre det samme med din stemme, når du taler eller synger?

Læs mere

Blog #22: Husk at trække vejret!

 • Skrevet af Jette Dahl

Tager du en ny indånding, så snart du kan mærke, at nu mangler du faktisk luft? Eller kommer du måske til at fortsætte forbi det punkt, og bare tale videre, og dermed spænde unødigt op i din hals, selvom du egentlig havde brug for en ny indånding?

Læs mere

Video #13: Få ro på dit åndedræt, og du får ro på dig selv og din stemme

 • Skrevet af Jette Dahl

Lav den her simple, men meget virkningsfulde, åndedrætsøvelse når du mærker nervøsiteten, inden du skal på med din stemme. Eller lav den på en stresset dag, hvor du kan mærke din stemme hurtigere bliver træt. Eller hvis du bare føler, at det er udfordrende for dig, det her med at give plads og tid til dit åndedræt, så din stemme kan få plads.

Læs mere

Podcast #2: STEMMEN

 • Skrevet af Jette Dahl

Har du prøvet at slukke for radioen eller lydbogen, fordi der var en stemme, som du simpelthen ikke kunne holde ud at høre på?

Læs mere

Video #7: Stemmen der går under radaren

 • Skrevet af Jette Dahl

Får din stemme lov til at fylde? Udtrykker du det, du gerne vil sige, med naturlig gennemslagskraft og tydelighed? Eller holder du din lydstyrke lidt nede. Sørger for at din stemme altid er blid i tonefaldet, og gerne lys og uskyldig i tonelejet, så du ikke gør dig alt for bemærket?

Læs mere

Blog #18: Trænger din stemme til ferie?

 • Skrevet af Jette Dahl

Det er ikke fedt at stå som underviser og skulle rømme sig hele tiden; at stå som leder og mangle gennemslagskraft i stemmen, eller at stå i en reception og modtage kunder med hæs stemme, som derfor tror man har været i byen natten lang....

Læs mere

Blog #16: Er din stemme hæs?

 • Skrevet af Jette Dahl

Alle de mange gule streger på billedet er selve, eller grene af, din Nervus Vagus, din 10.kranienerve. En nerve der spiller en afgørende rolle for blandt andet hvor godt dine organer fungerer, fordøjelse, stressniveau OG din stemme.

Læs mere

Video #5: Har du følelsen af at have en klump i halsen?

 • Skrevet af Jette Dahl

Kender du fornemmelsen af at have en klump i halsen? For nogle, er den her klump i halsen, ikke bare en forbigående fornemmelse, men en fornemmelse de har mere eller mindre konstant. Ofte har deres stemme også let ved at blive hæs, slidt eller træt. De to ting hænger nemlig tæt sammen.

Læs mere

Træningsvideo #4: Den gode indånding

 • Skrevet af Jette Dahl

Jo bedre INDåndinger - jo bedre stemme! Når du taler eller synger, går dine udåndinger fra at være passive, til at blive aktive. Og jo bedre du styrer din udåndingsluft, jo bedre styrer du din stemme. MEN i virkeligheden er det dine indåndinger, som det er vigtigst at du træner, hvis du gerne vil have at din stemme har styrke og klang, og at den kan holde til at blive brugt, uden at du bliver hæs eller træt i stemmen.

Læs mere

Blog #13: Derfor slider du på din stemme, når du rømmer dig

 • Skrevet af Jette Dahl

At rømme dig, er virkelig en dårlig vane, som jeg kan anbefale dig at slippe, hvis du vil have en stærk, klangfuld og uanstrengt stemme, og dermed undgå hæshed. Effekten ved at rømme dig, er alligevel også kun cirka lige så langvarig, som at tisse i bukserne...

Læs mere

Guide: 5 gode råd, så du ikke hoster dig hæs

 • Skrevet af Jette Dahl

Forkølelser er uundgåelige, og heldigvis oftest hurtige at komme over. Men særligt hvis der følger hoste med, både under forkølelsen og i kølvandet på den, kan din stemme være påvirket i lang tid efter du er blevet rask igen. Her får du 5 gode råd til hvad du kan gøre, så du undgår at hoste dig hæs.

Læs mere

Blog #10: Hvordan har du det med at høre dig selv?

 • Skrevet af Jette Dahl

Kender du det, at du hører en optagelse af dig selv, og tænker: "Er det virkelig min stemme, der lyder sådan?" JA, det er det, og her får du mit bedste råd til hvordan, du bliver tilfreds og tilpas med at høre din egen stemme

Læs mere

Guide: Kend faresignalerne og undgå at blive hæs

 • Skrevet af Jette Dahl

Din stemme er flink til at advare dig, hvis du overbelaster den. Og kender du til faresignalerne den viser dig, så kan du undgå at blive hæs, eller på anden måde blive begrænset i din stemme, når du taler eller synger

Læs mere

Blog #9: Lyder dine ord vigtige?

 • Skrevet af Jette Dahl

Hvis dine ord ikke LYDER vigtige, så vil de heller ikke blive opfattet som vigtige at lytte til. Brug konkrete redskaber i din stemmeføring når du taler eller synger, så dine ord fremstår betydningsfulde og vigtige at lytte til

Læs mere

Blog #8: Repræsenterer din stemme dig, som du gerne vil fremstå? Få mere liv i din stemmeføring

 • Skrevet af Jette Dahl

Om vi bryder os om det eller ej, så er det ikke kun ordene, vores lyttere er opmærksomme på, når vi taler. Vi lægger mindst lige så meget mærke til hvordan ordene bliver sagt, som hvilke ord der bliver sagt. Og hvordan ordene siges, har både en stor betydning for, hvor opmærksomt vi lytter, men også betydning for det indtryk, som vi danner os af personen. Et enkelt og effektivt redskab kan skabe mere liv og energi i din stemmeføring.

Læs mere

Blog #7: Kender du de mange sidegevinster ved stemmetræning?

 • Skrevet af Jette Dahl

Hvert døgn trækker du vejret ca. 20.000 gange, dvs 7.300.000 vejrtrækninger om året! Ved du, at hvis du trækker vejret helt ned i bunden af brystkassen, og derved får aktiveret din mellemgulvsmuskel og dine muskler omkring mave, ryg og nederste ribben, får du ikke bare en bedre stemme som udbytte, men forbedrer også både din fordøjelse, blodcirkulation, udrensning og balance i nervesystemet?

Læs mere

Blog #6: Stemmetræning er mere og andet end kun øvelser

 • Skrevet af Jette Dahl

Når du gerne vil forbedre din tale- og/eller sangstemme, er øvelser selvfølgelig en vigtig del, fordi du her kan have 100% fokus på det, du gerne vil blive bedre til. Men stemmetræning handler om mere og andet end kun øvelser, hvis du virkelig vil rykke dig - og hurtigt rykke dig!

Læs mere

Guide: Få nemmere mere stemmetræning ind i din hverdag

 • Skrevet af Jette Dahl

"Jeg har ikke fået øvet mig så meget, som jeg gerne ville"....kender du det?  Drop ærgrelsen og den dårlige samvittighed, og få øje på de mange muligheder du har, for at flette øvning ind i din hverdag, hvad enten du øver dig i bedre stemmevaner når du taler, eller du øver dig for at blive en bedre sanger. Vel at mærke som en vanemæssig praksis, der ikke koster dig en masse ekstra tid og energi.

Læs mere

Guide: Vil du undgå hæshed?

 • Skrevet af Jette Dahl

Det er træls at være hæs. Du kan ikke få den kraft på stemmen du gerne vil have, lyden er anderledes, og det kan være anstrengende i det hele taget at få lyden frem. Heldigvis kan du selv gøre en masse for at undgå at blive hæs

Læs mere

De 5 gode stemmevaner

 • Skrevet af Jette Dahl

Har du gode stemmevaner? Eller har du en fornemmelse af, at du godt kunne bruge din stemme bedre, end du gør? Følg disse 5 gode stemmevaner og du vil opleve mere gennemslagskraft, mere styrke og mere tydelighed i din stemme.

Læs mere

Blog #3: Se hæshed som en ven

 • Skrevet af Jette Dahl

Det er træls at være hæs, men hæsheden er en ven, der tør tage fat i dig i tide, og fortælle dig at noget ikke er som det skal være...

Læs mere

Blog #2: Myte: Træk vejret med maven

 • Skrevet af Jette Dahl

”Træk vejret med maven!” Dette vil jeg gætte på at særligt alle sangere har hørt de skal når de synger. Hvorfor er det noget vrøvl og hvad skal vi sige i stedet for?

Læs mere

Blog #1: "Mister jeg min personlige lyd?"

 • Skrevet af Jette Dahl

Dette spørgsmål stillede en sanger og sangskriver mig for nylig i hans første session hos mig. Et meget vigtigt spørgsmål synes jeg, og svaret er helt enkelt for mig….

Læs mere

Fra mig til dig

Velkommen her på siden, hvor jeg deler blogindlæg, videoer, øvelser og gode råd til dig, der gerne vil have en stærkere, en mere klangfuld og en mere ubesværet stemme.
Jeg lægger løbende nyt herind på siden, og vil du være sikker på at opdage når der kommer nyt herind, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nederst på siden her, og få samtidig min velkomstsgave: "Guide: 20 gode råd mod hæshed". Guiden koster kun din mailadresse. Når du tilmelder dig, giver du tilladelse til at dine persondata behandles som beskrevet her.

Blog Og Oevelser Redigeret Stoerrelse

Vil du have en bedre stemme?

Book tid til en 1:1 session hvor vi tager udgangspunkt i lige præcis dine stemmemæssige udfordringer og ønsker. 
Book online, send en mail, eller ring til mig.
Mail: jettedahl@stemmeklar.dk
Mobil: 26258558

 

Del med andre